Grassap, het groene alternatief voor strooizout

Sustainable Tree Systems

Bert van Vuuren

“Nadat ik in 2009 een lezing had gevolgd over de Plastic Soep besloot ik het roer om te gooien; ik wilde persoonlijk een bijdrage leveren aan het bestrijden van de enorme hoeveelheden plastic die onze leefomgeving en de natuur vervuilen. Ik heb gekozen voor het ontwikkelen en vermarkten van biobased producten gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen, bijvoorbeeld reststromen uit de voedselindustrie zoals aardappelzetmeel en mais. Het zijn stuk voor stuk producten die een bijdrage leveren aan een gezonder en schoner milieu. Voorbeelden zijn biologisch afbreekbare boomverankeringen, drainageslangen, watergeefsheets en biobased wegmeubilair.

Ik ben partner van het Grass2Grit project vanwege de uitdaging en om kennis op te doen met betrekking tot het verwaarden van bermgras. Door met de andere partners samen te werken ontwikkelen we kennis, bundelen we onze netwerken en vormen we een innovatief team.

De grootste uitdaging van dit project is volgens mij om het bermgras zo hoog mogelijk in te zetten in de keten en op zoek te gaan naar toepassingen die veel waarde hebben voor de circulaire economie zoals wegmeubilair, faunarasters en strooizout.
Ik vind het een eer en heel inspirerend om deel te nemen aan dit uitdagende Europese LIFE project.”

Sustainable Tree Systems