Grassap, het groene alternatief voor strooizout

Schuitemaker

Paul Gieselbach

“Mijn naam is Paul Gieselbach en ik werk sinds vier jaar bij Schuitemaker in Rijssen. In mijn functie als rayonmanager ben ik dagelijks bezig met de verkoop van wintermachines aan wegbeheerders in Nederland. Daarnaast adviseer ik sinds twee jaar klanten over gladheidbestrijding en verzorg ik trainingen.

Als leverancier van winterdienstproducten besteedt Schuitemaker veel aandacht aan technologische ontwikkeling, vrijwel altijd gericht op mens en machine. Schuitemaker heeft gekozen om deel te nemen aan Grass2Grit omdat we het zien als een kans om de milieubelasting van de gladheidbestrijding substantieel te verminderen. Vanuit onze landbouwtak met grasoogstmachines (opraapwagens) beschikken wij bovendien over veel expertise die relevant is in dit project. Met het fabriceren van een de-icer door middel van hergebruikt gemaaid gras(sap) kunnen we duurzaamheid en circulariteit bevorderen in onze branche.

Ons Grass2gritt-team heeft als uitdaging om, op basis van feitelijke resultaten, van dit project een succes te maken. De komende twee jaar worden daarom spannend en interessant, met name door de resultaten die voortkomen uit de diverse proeven die we in praktijk zullen gaan doen.

De vraag is of we het gladheidbestrijdingsproces kunnen verbeteren en verduurzamen en zakelijk interessant kunnen maken voor de gladheidbestrijders in Europa.

Wij als Schuitemaker-team zijn trots om deel te mogen nemen aan dit project en willen eindigen met de quote: Pas als je je grenzen kent, kun je ze verleggen.”

Schuitemaker