Klaar voor de winter

In de afgelopen maanden zijn er veel mijlpalen gehaald. Zo is het grassap getest door TNO op het vriespuntverlagende effect. De resultaten van die testen zijn positief. Afgelopen najaar is het gras gemaaid dat voor de eerste toepassing op de openbare weg gebruikt zal worden. Grass2grit gebruikt een ecologische maaimethode die goed is voor de biodiversiteit, in dit filmpje leggen we uit hoe dat zit.

In Broek op Langedijk (ten noorden van Alkmaar) wordt op dit moment de Grass2Grit fabriekshal ingericht met alle machines die nodig zijn om het grassap te maken. We verwachten dat we op korte termijn, dat wil zeggen nog deze winter, op de N504 met het bermgrassap kunnen gaan strooien. Zodra dat gebeurt maken we daar natuurlijk beeldmateriaal van en zullen we het communiceren via o.a. onze social media kanalen. Op vrijdag 6 maart wordt de fabriekshal officieel geopend. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor binnenkort aanmelden.